BLOG HLAVNĚ O STREET DANCE

Julia Stiles

18. dubna 2007 v 19:19 |  Nežádej svůj poslední tanec (Save the last dance)
Celé jméno: Julia O'Hara Stiles
Datum narození: 28.3.1981
Místo narození: New York, USA

Rodiče: otecJohn O'Hara (učitel a podnikatel) a matka Judith Stiles
Sourozenci: mladší bratr Johnn a mladší sestra Jane
Znamení:
beran


Zajímavosti...
Barva vlasů:
blond
Barva očí:
hnědá
Stav: svobodná
Julia se paralelně věnuje divadelnímu, televiznímu i filmovému herectví. Obdiv kritiků si získala za svůj herecký výkon v nezávislém filmu Patrick Stettnera Cizí záležitost, který měl v roce 2001 premiéru na filmovém festivalu Sundance a MFF v Torontě.

Zahrála si také v trojici projektů, inspirovaných tvorbou Shakespeara: moderní adaptaci Othella v režii Tima Blakea Nelsona jménem O, adaptaci Hamleta Michaela Almereyda s Ethanem Hawke a komedii Deset důvodů, proč tě nenávidím, která jí vynesla ceny MTV Movie Award a Chicago Film Critics Award. Mezi její další filmy patří Velké trable malého města, A Guy Thing, Agent bez minulosti, Úplně vzhůru, Tichý nepřítel, Má mě rád, nemá mě rád, Wicked (cena pro nejlepší herečku na Pražském filmovém festivalu) a Nežádej svůj poslední tanec, za který získala dvě ceny MTV.

V současné době pracuje na adaptaci knihy Sylvie Plath The Bell Jar, ve které bude hrát hlavní roli a zastane také roli producentky. Na televizní obrazovce se představila v miniseriálu The Sixties a filmu Before Women Had Wings. Zahrála si také v jedné epizodě oblíbeného seriálu Chicago Hope. Mezi její nadcházející filmy patří romantická komedie The Prince and Me a film Johna Turturra Romance and Cigarettes, ve kterém si zahraje s Jamesem Gandolfinim a Susan Sarandon.
Filmografie:
2006Satan přichází (Omen, the) ...Katherine Thorn
2005Little Trip to Heaven, A ...Isold
2005Edmond ...Glenna
2004Prince & Me, The ...Paige Morgan
2004Bourne Supremacy, The ...Nicky
2003Úsměv Mony Lisy (Mona Lisa smile) ...Joan Brandwyn
2003Carolina ...Carolina Mirabeau
2003Guy Thing, A ...Becky Jackon
2002Agent bez minulosti (Bourne Identity, the) ...Nicky
2001Nežádej sůj poslední tanec (Save The Last Dance) ...Sara Johnson
2001O ...Desi Brable
2001Business of Strangers, The ...Paula Murphy
2000Velké trable malého města (State and Main) ...Carla
2000Down to You ...Imogen
1999Deset důvodů proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You) ...Kat Stratford
1999'60s, The ...Katie Herlihy
1998Wide Awake ...Neena Beal
1997Before Women Had Wings ...Phoebe Jackson
1997Devil's Own, The ...Bridget O'Meara
1996I Love You, I Love You Not ...Young Nana's Friend
1994Cyndi Lauper: 12 Deadly Cyns... and Then Some ...(segment "Sally's Pigeons")
.......co už víte o koho se jedná???!! :0D
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

co říkáš na film Nežádej svůj poslední tanec??

je to můj nej
je pěkný
jo ujde
děs..
neviděl/a jsem ho

Komentáře

1 Bambina01 &  Lenulienka Bambina01 & Lenulienka | Web | 18. dubna 2007 v 19:28 | Reagovat

Ahoj, máš u nás cenu za súťaž v komentíkoch ☺pa

2 Bambina01 &  Lenulienka Bambina01 & Lenulienka | Web | 18. dubna 2007 v 19:29 | Reagovat

zabudla som link: http://girls-two.blog.cz/rubriky/sutaze-pre-vsetych

3 gabulinka :o) gabulinka :o) | 19. srpna 2007 v 12:53 | Reagovat

no tak tady bych ji nepoznala je fakty hezka..ale v tom filmu je skareda tam ji neslusej ty vlasy..!!!

4 gaba gaba | 16. října 2007 v 17:29 | Reagovat

jj...fakt to tabíjí...:-D ale nemáš tam někde i nějakej ten videoklipek z filmu ( deset důvodů proč tě nenávidím) ?? mocinky díkes...jinak je to fakt supr:-D

5 kristina kristina | 5. února 2008 v 20:45 | Reagovat

julia je fakt hezka holka.

6 charlienka charlienka | 12. dubna 2008 v 7:54 | Reagovat

je  oka ale vie dobe tancovat a zboznujem tento FILM LOL

7 Slniečko Slniečko | 30. prosince 2008 v 20:28 | Reagovat

podobá sa n mandy moore

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama